Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Informasjon skoleåret 2022/2023

Vår håndbok viser hvordan skoleåret ditt vil bli. Her har vi samlet det meste av informasjon du trenger for skoleåret.

Last ned håndbok for skoleåret 2022/2023 her.

Skolekatalogen for 2022/2023 kan lestes ned her

Hvis du lurer på hva du skal ha med deg på skolen så kan du lese mer om det her.

 

Du kan lese mer om programmet på åpningsdagen her.

 

Søknadsprosess:
Du søker ved å klikke på «søk nå» og fylle ut skjemaet der. Søknaden sender du så elektronisk. Ellers kan du gjerne ta kontakt på telefon 72 47 98 50, e-post torshus@torshus.com eller brev. Vi har ikke søknadsfrist. Du kan søke når som helst, men vi begynner opptak av elever fra 1. februar.

  • Vi ønsker å ta vare på balansen mellom gutter og jenter som i de siste åra har vært 50/50.
  • Vi legger også fravær, orden og adferd fra tidligere skolegang til grunn i opptaksprosessen.

Oppstart av hver enkelt linje er selvsagt avhengig av tilstrekkelig påmelding på denne. Etter 1.februar så får du svar på SMS og mail om du får plass. Når du har betalt påmeldingsgebyret så er plassen din sikret. Hvis du senere ombestemmer deg får du ikke tilbake påmeldingsgebyret.

Tilleggspoeng:
Et år på folkehøgskole gir to tilleggspoeng for opptak til høgskole og universitet.

Lån og Stipend:
Norske elever kan finansiere skoleåret gjennom Statens Lånekasse for Utdanning. Om skoleåret finansieres på annen måte enn studielån, bør du likevel søke stipend. Se ellers www.lanekassen.no. for mer informasjon.

Hvor mye: For skoleåret 2022/2023 så utbetales et lån/stipend på totalt kr 117 070,-. Hele beløpet står som et lån til skoleåret er ferdig.  40% av lånet gjøres om til stipend hvis eleven ikke har for høy formue eller for høy arbeidsinntekt. Lånekassen må derfor vente på ligningsopplysningene fra skatteetaten. Disse kommer først i november, året etter eleven fikk støtte.

Hvordan søke: Eleven må søke gjennom lånekassen sine nettsider. www.lanekassen.no Eleven må registrere seg med MINID. For å signere søknaden elektronisk så må eleven ha Bank ID.


Vitnemål:
For å få vitnemål så kan eleven ikke ha mer fravær enn 10%. Vitnemålet viser hva det er undervist i og fraværsprosenten.

Kjøkkentjeneste:

Alle elever, unntatt hestelinja, har kjøkkentjeneste i løpet av skoleåret. Det er oppgaver som kan være forberedelse til middag, rydding og oppvask etter middag og kveldsmat, oppdekking til neste måltid osv. Eleven har kjøkkentjeneste en uke i gangen og det går på omgang. Den som har kjøkkentjeneste er også ansvarlig for servering av frokost lørdag og kveldsmat søndag sammen med tilsynslærer.

Tilsyn:

I skoleåret er det alltid noen som har tilsyn ved skolen. Dvs noen som eleven kan kontakte hvis han blir syk eller lurer på noe. Tilsynet har også ansvar for at det er ro og orden på internatet og han/hun låser dørene kl 2300. Den som har tilsyn har egen leilighet på skolen og sover der om natta.

Tilsyn på hverdager:
kl 0800-1500 Administrasjonen. Eleven kan komme innom administrasjonen hvis noe er uklart.
kl 1500-0800 Tilsynsvakt. Kan nås på mobil eller du treffer han/hun på tunet eller andre steder på skolen.

Helger/helligdager:
Tilsynsvakt har ansvar hele døgnet. Treffes på mobil eller du treffer han/hun på tunet eller andre steder på skolen.

Tlf til tilsynsvakta: 922 01 078

Vaskemaskin:

Skolen har egne vaskemaskiner som er tilgjengelig for elevene.  Bruken av disse inngår i skolepengene. Du må selv holde deg med vaskepulver til klesvask.

Merking av klær: 
For å unngå at klær blir blandet så er det lurt å merke de med navn. Med felles tørkerom så er det fort at klær kan blandes.

Internat:

Eleven bor på hybler på internatet. Vi har også noen hybler i andre etasje på hovedbygningen og i en bolig på tunet.
Der deler eleven rom med en annen elev. Det er dusj/toilett i gangen som deles med andre elever. Hyblene har vask, seng, skap og kommode.
Eleven kan selv pynte på hybelen sin med egne ting så det blir koselig og personlig. Vi ønsker at all opphenging av bilder og lignende skjer med kitt. Kontakt internatlederen så får du kitt av han.

Elevens læringsmiljø:

Folkehøgskolen er en heldøgnsskole der både vanlig undervisningstid, kveldsundervisning, fritidsaktiviteter og internatlivet er viktige deler av læringsmiljøet. Et trygt, godt og inkluderende læringsmiljø vil fremme læring og personlig utvikling.  Styret for skolen har etter lovverket ansvaret for et systematisk arbeid knyttet til elevenes læringsmiljø. Mange av aktivitetene på skolen innebære en viss risiko, og selv om en aldri kan redusere risiko til null, så er målsettingen med dette arbeidet å kartlegge og minimere risiko så mye som mulig. Elevene skal også få informasjon om hvordan de skal forholde seg i kritiske situasjoner. De skal være kjent med fare for ulykke og skade i forbindelse med skolesituasjonen og vite hvordan de skal melde eventuelle avvik.  Dette heftet er en samling av dokument og informasjon ment for eleven som en del av dette arbeidet. Heftet skal godkjennes av styret for skolen hvert år.
Du kan lese mer om dette her.

Personvern:

Torshus Folkehøgskule er pliktig til å forholde seg til den nye personvernloven GDPR som trer i kraft fra 1. juli 2018. Du kan lese mer om dette her.

Hvordan komme seg hit:

Med offentlig transport tar du fly til Trondheim lufthavn og flybussen til sentrum eller tog til Trondheim Sentralstasjon. Derfra går det busser til Fannrem.  Du kan også ta buss fra Stjørdal Stasjon (like ved flyplassen) og direkte til Fannrem. Med bil sørfra kjører du E6 til Berkåk der du tar til venstre mot Orkanger. Like før Fannrem får du Torshus på venstre side av vegen, en liten time fra Berkåk. Fra nord kjører du gjennom Trondheim på E6 til Klett der du tar av til høyre og vestover mot Ålesund på E39. Du passerer Orkanger og Fannrem og tar etter kryssing av elva Orkla av til venstre mot Berkåk på riksveg 65. Etter 1,5km får du Torshus på høyre side.

Rute fra Trondheim lufthavn Værnes til Torshus Folkehøgskule.

Rute fra Berkåk til Torshus Folkehøgskule

Beliggenhet:

Kartet under viser kommunegrensa for Orkland kommune. Torshus Folkehøgskole ligger på Fannrem.
Orkland kommune er den femte største kommunen i Trøndelag når vi regner etter folketall. Skolen ligger 1,5 km fra tettstedet Fannrem der du finner bensinstasjon, matbutikk, vertshus, og pizzeria. 6 km fra skolen ligger kommunesentret og byen Orkanger. Der har du det meste av handel, blant annet to store kjøpesenter med et stort utvalg butikker. 45 km fra skolen er Trondheim, som er en universitetsby. Det er svært gode bussforbindelser mellom Fannrem og Trondheim.

Praktisk informasjon