Ofte kan det være mange ting en lurer på når en har søkt folkehøgskole. Eller når en skal søke.
Her har vi prøvd å svare på en del spørsmål:

Hva er valgfag? 
På høsten og på våren er det valgfagperioder.  Tilbudet kan variere noe fra år til år. Kanskje har du en god idé, da kan det påvirke valgfaget. Det kan til og med være at både lærere og elever får lyst til å prøve noe ingen av oss har gjort før. Les her for å se hva vi kan tilby som valgfag.

Hva er fellesfag?
Fellesfag er en tverrfaglig fellesarena uten den vanlige linjestrukturen. Rammene for tema er vide, med skolekoret som et fast innslag.  Vi har også to prosjektuker i året. Den ene ender opp i familiekvelden, mens den andre blir temaet fastsatt i løpet av skoleåret.  Fellesfag går gjerne over to ukedager og lørdag.
Les her for å se hva som er fellesfag hos oss.

Hvilke regler har skolen?
Vi har regler for hvordan våre elever skal kunne trives best mulig på vår skole.
Les mer om våre regler her.

Hvordan er internatordningen?
Vi har et internat på Torshus FHS.  Internatet er oppdelt i Glitne Nord og Glitne Sør i første etasje, Folkvang og Alvheim i andre etasje. Det er to bad i første etasje og to bad i andre etasje som elevene deler. I tillegg er det hybler i 2.etasje på Gammelbygget (Olaloftet) og i Rektorboligen som er en enebolig på tunet.  Vi har også noen enkeltrom.  Hvis du har et spesielt ønske eller behov i forhold til romplassering, er det viktig at du spesifiserer dette når du søker. Ønsker du enerom, bør du begrunne dette. Plasseringen på internatrom er i utgangspunktet tilfeldig, og vi blander både linjer, gutter og jenter, (gutter og jenter blir ikke plassert på samme rom).

Hvordan er maten?
Våre trivelige kokker har sterk kjærlighet til maten som serveres, og har sterke ønsker om at elevene våre skal ha ei god mat opplevelse den tiden de er på Torshus.  For de som er vegetarianere og veganere lages det egne retter.  For allergier som dokumenteres av lege lages det spesialretter.
Les mer her om maten på Torshus.

Hva er prisen?
Prisen varierer noe fra linje til linje. Vi opererer med et totalprissystem, dvs. at alle  utgifter for aktiviteter i skolens regi samt kost og losji, er dekt innenfor oppgitte priser.
Les mer om priser her.

Hvordan søke på skolen?
Du kan søke etter 1.oktober. Opptak starter 1.februar og det er fortløpende opptak frem til skolestart.
Les mer om det å søke her.

Hva er andreårselever/Stipendiater?
Stipendiater har sitt andre år ved folkehøgskolen. De var vanlige elever året før. De skal utøve praksis i undervisningsmessige og sosialpedagogiske sammenhenger. De skal hjelpe nye elever med å finne seg til rette. De skal utvikle personlig selvstendighet gjennom ansvar, og øke forståelse for folkehøgskolen sin pedagogikk.  Andreårselever er beregnet på elever som har fullført et årskurs ved Torshus FHS.
Her er årets stipendiater.

Hvordan ser det ut på skolen?
Her er det et trivelig tun med gamle og nyere bygninger. Internatet ble pusset opp sommeren 2018. Undervisningsbygget inneholder gymsal, klasserom, treningsrom mm. I gammelbygget holder administrasjonen til, kontorene til lærerne, matsal og kjøkken. I tillegg er det tre eneboliger der den ene benyttes til hybler. I de andre bor det lærere som jobber på Torshus. På andre siden av hovedveien ligger stall og skolens ridehall.
Les mer om bygninger/rom her.

Hva bør jeg ha med til skolen?
Det er forskjellige ting du bør ta med deg når du starter som elev her hos oss. Hvis du spiller et instrument så er det fint om du tar med deg dette. Noe å pynte på rommet ditt er også fint. Sykkel kan være greit å ha for å kunne sykle til butikk osv.  Du må ta med deg håndklær, dyne, pute, sengtrekk og laken.
Les mer om hva du trenger her.

Hvilken bredde har sengene?
Hyblene inneholder seng som er 80cm bred. I tillegg har rommene kommode,speil og garderobeskap.
Les mer om bygninger/rom her.