Valgfag

Valgfag

Du kan velge mellom mange forskjellige valgfag.

På høsten og på våren kan du velge deg et valgfag.  Hvilke valgfag du kan velge i kan variere noe fra år til år. Kanskje har du en god idé, da kan det påvirke valgfaget. Det kan til og med være at både lærere og elever får lyst til å prøve noe ingen av oss har gjort før! Se mer beskrivelse av valgfagene i menyvalgene over her.

 • Foto: Ønsker du å leke, lære og eksperimentere med foto og fototeknikker så kan valgfag foto være noe for deg.
 • Sjølforsvar: Innholdet kan variere litt fra år til år og etter ønske fra elevgruppa.  Her er i alle fall sjansen til å få prøvd seg på kampsport som treningsform for den som ikke driver kampsport til daglig, eller det kan være en sjanse til enda mer trening for kampsportelevene.  Valgfaget gir god treningseffekt hvis du bare har et ønske om allsidig trening for å øke styrke, kondisjon, teknikk og koordinasjon, eller det kan ses som et kurs i sjølforsvar.  Valgfaget vil være variert og inneholde element fra flere kampsportgreiner.
 • Kiting: Kiting er relativt lett å lære, og det gir en annerledes og heftig måte å komme seg ut i naturen på. Først lærer du grunnleggende handtering, så suser du bortover myra med en drage og ski eller brett.
 • Klatring: Orkland har en av Nordens mest moderne og allsidige klatrehaller. Et svært kompakt anlegg der det senest i 2016 ble arrangert NM.  Anlegget rekrutterer godt i lokalmiljøet og i regionen og har utfordringer både for nybegynnere og de mer erfarne.
 • Knivkurs: Elevene som velger knivkurs som valgfag får lage sin egen kniv. Skaftet lages av fint tremateriale og sliren lages av lær.
 • Årbok: Det kan være fint å ha ei årbok med gode minner når skoleåret er over.  I mange år har hvert elevkull laga si eiga årbok der en redaksjon har samla bilder og omtaler og bestemt layout og trykk på årboka.  Dette er et arbeid som kan være svært interessant og annerledes enn det meste du kan gjøre på linja di, men som også kommer hele kullet til gode.
 • Digital tegning: Her kan du tegne ved hjelp av datamaskin og god instruksjon av lærer.
 • Hest/ridning: Dette kan være ei innføring i hest og riding for den som har minimalt med hesteerfaring, eller det kan være riding valgfag for de mer rutinerte.
 • Horsemanship: Her lærer du effektive teknikker for lydighets-trening basert på hestens natur.  Primært er teknikkene utarbeidet for bruk på hest, men mange har også stor overføringsverdi på andre dyr.
 • Islandshest: Dette er et valgfag for deg som allerede har noe erfaring med hest og ridning.  Klasserommet er skogsterrenget i nærområdet, og framkomstmiddelet er godt trente islandshester.  Til forskjell fra andre hesteraser har ikke bare islandshesten en fantastisk evne til å ta seg fram i ulendt terreng, men den har også fem gangarter, og å ri tølt innover en skogsveg er ei flott og fartsfylt opplevelse samtidig som du får oppleve naturen fra en litt annen vinkel.
 • Crossfit: Crossfit er høgintensiv trening, utfordrende, morsomt med stor treningseffekt.  Her har du sjansen til å komme i form og særlig øke den relative styrken, dvs styrke i forhold til kroppsvekt.
 • Forming: Forming kan være alt fra sying, tegning, maling og redesign.
 • Yoga: Yoga for nybegynnere.