Ettersom folkehøgskolen er eksamensfri, må vi finne på noe annet fram mot våren…

Noen av linjene er mer ute på tur enn andre, men vi har også noen felles utflukter. Noen i nærmiljøet som en tilfeldig utflukt i vårsola, noen litt lengre unna, som fellesturer til større alpinanlegg, for eksempel Oppdal. Noen turer er dagsturer, andre er med overnatting — ikke minst for å skape et fellesskap på tvers av linjene.

Statsraad Lehmkuhl

Dette er skoleturen med stor S – en felles tur over Nordsjøen med seglskuta Statsraad Lehmkuhl. Her får du også prøve deg som mannskap, og mange av elevene vil også gjerne prøve seg oppe i riggen som rager 48 meter over havet…

Les mer om seglturen med Statsraad Lehmkuhl her

 

 

 

 

 

 

 

Linjetur

I tillegg til seglturen vil linjene arbeide fram mot sin egen stortur. Denne vil være styrt av faget på linja og elevtall. For flere av linjene vil utlandet være mest aktuelt.

Les mer om tidligere turer med Friluftsliv/Klatring/Eventyr

Les mer om tidligere turer med Paragliding & dykking

Les mer om tidligere turer med Hest

Les mer om tidligere turer med MMA

Le mer om  tidligere turer med Spillutvikling

Turer vi har tatt tidligere

Spillutvikling til Europa 2018

 

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Linjetur til Europa for å besøke kjente spillutviklingssteder. Vi var innom Stockholm, Warsawa og Praha.

 

 

 

 

 

Friluftsliv, Klatring, Eventyr til Island

Linjene Friluftsliv, Islandshest & Trekkhund og Friluftsliv/Klatring/Eventyr drar sammen til eventyrlige Island som bugner av flotte severdigheter og spennende aktivitetstilbud.  Her kan vi vandre på vulkanske fjell og oppleve en natur som er sterkt prega av utbrudd og et land i stadig utforming.Under jorda kan vi utforske lange grotter som egentlig er lavarør fra en gammel vulkan, der kan vi rapellere, klatre, krype og gå for så å komme ut i den andre enden. Grotta bærer også tydelig preg av den varmen som en gang skapte den.
Til og med vinterstid kan vi bade utendørs i tillaga badeanlegg, men også i  naturlig varme bekker og kilder. Det er ei fantastisk opplevelse å sitte i et varmt bad, så varmt at det nesten blir for mye av det gode, mens det er femten minus og snøvær utafor kulpen.
Island har minst like mange hester som folk, og det blir anledning til å ri islandshest i det barske miljøet som i si tid forma rasen.
En kan ikke være på Island uten å ha tatt turen innom plasser som Thingvellir, Gullfoss eller Geysir. Thingvellir er den gamle tingplassen på Island, smekkfull av flott natur og historie, men også geologi. Det er her Europa møter Amerika, og det setter sitt bastante preg på området som er ei dramatisk revne i terrenget. Gullfoss er Islands svar på Niagara Falls, og området rundt Geysir har mange varme kilder.  Noen spruter høgt til værs, andre putrer rolig.   Du får også tid i Reykjavik, en hyggelig liten hovedstad ved Ishavet.Eventyret venter oss!

 

Paragliding og dykking til Tarifa og Algodonales

 

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Klassen skal også på sin egen utenlandstur, og de siste åra har paragliderdestinasjonen Algodonales og Europas kitemekka, Tarifa, i Spania vært brukt. Her har det vært å kite langs Spanias heftigste, hvite kitestrender og fly fra Algodonales´ høge fjell. Vi har også flydd langs de hvite strendene i Matalacanas.

Vi har fått innblikk i spansk kultur, spennende historie og møte lokalbefolkninga utenom turistsesongen og utenfor de mest pakketuristprega områda. Vi har blitt kjent med noen av Europas beste kitere og paragliderpiloter og har plukket opp nyttige tips.

 

Hestelinjer til Andalucia

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Vi rir på spanske hester i det andaluciske landskap under ei varm sol.

Her får vi fartsfylt riding i spansk natur, og besøker Mijas, en Kardemommeby i fullformat. Mellom turene blir det også tid til avslapping på bassengkanten.

Innholdet kan variere fra år til år, men siste år vart det en svipp innom Jerez og den Spanske Rideskolen. Der var det oppvisning i riding og kjøring med blant anna firespann.
Vi arbeider med avtaler om todagers trail med strandritt inkludert.

 

MMA/Kampsport til Reykjavik, Island

 

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Kampsport drar hvert år til Reykjavik for å trene på Mjölnir, klubben til UFC-kjempen Gunnar Nelsson.

Her er det mange som venter på å teste seg mot nordmennene, eller austmenn, som det het på Island før i tida. Det er et populært besøk, og vi føler oss alltid velkomne hos våre slektninger i vest.

Samtidig er det mye å se og oppleve på Island utafor kampsportmiljøet.  Her er Gullfoss, et av de mektigste fossefalla i Europa, områder med varme kilder som blåser med jevne mellomrom, bre vi kan kjøre 4×4 arctic truck på, varme utendørsbad og mye mer!

 

Med Statsraad Lehmkuhl til Shetland

 

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Vi har ikke eksamen, men drar i stedet på felles skoletur med seglskute over Nordsjøen i april.  Og dette er ikke hvilken båt som helst: Statsraad Lehmkuhl er Bergens stolthet, landets største seglskute og verdens største tremasta «bark» som ennå er i drift.
På turen over havet er elever og lærere mannskap, og du lærer mye om segling og tradisjon, får oppleve at din egen innsats for fellesskapet driver skipet over havet, og du får også klatre og arbeide i riggen om du har lyst.
Etter et par dagers seilas, får du landlov på Vesterhavsøyene, mest sannsynlig i Lerwick på Shetland, og her er nordmenn velkomne hos et folk som nok føler seg minst like norsk som skotsk.  Rester av det norske språket fins i de fleste stedsnavn og også i dialekten på Orknøyene og Shetland.

 

Fellestur til Gråsjøen, Trollheimen

 

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Hvor mye de ulike linjene våre er på tur, varierer en god del, men denne turen er felles for hele skolen.  Ikke lenge etter oppstart drar vi gjerne opp til Gråsjøen i Trollheimen for å bli bedre kjent på tvers av linjene.
Her er det mange muligheter for tur, korte og lange, lette og tunge.  Høgt over Gråhaugen der vi bor, rager Snota med sine 1668 meter over havet og innbyr til den tøffeste dagsturen.  På kveldstid er det gjerne hyttekos, kanskje brettspill eller rett og slett prat rundt et bål for å bli godt kjent.
Dette skal være en tur som passer for alle.  De mest turvante ligger gjerne i lavvu, mens andre heller ligger innendørs, og du kan sjøl velge om du vil opp på Snota eller ta en lettere tur.  Vi kjører også helt fram til Gråhaugen, så turen krever lite utstyr.