Skoleåret på Torshus FHS

Skoleåret på Torshus FHS

Morgensamling: Hver morgen på nesten alle hverdager samles alle elever til Morgensamling i storsalen for en felles start på dagen. Elever eller lærere snakker om et valgfritt tema og vi tar en morgensang. Her blir det også gitt beskjed og informasjon om alt fra tapte gjenstander til programposter i framtida.

Linjefag:  Linjefaget går normalt over 15 timer i uken. Skolen har flere linjefag, og elevene velger seg ett av disse når de søker.

ValgfagGjennom skoleåret, både før og etter jul er det flere valgfagperioder der elevene kan velge aktivitet.  Noen valgfag er heldags, andre er halvdags, og du kan velge inntil 5 ulike fag.  Fagsammensettinga kan variere noe fra år til år. Ikke minst etter hva det er mest interesse for.

Fellesfag:  Fellesfag er undervisning på tvers av linjene i storgruppe.  Dette kan være trening, besøk av noen som har gjort noe spennende de kan fortelle om, foredrag om seksuell legning, filosofi, praktisk retta aktivitet, besøk av en organisasjon og mye mer.

Skolekor:  Skolen har et eget kor alle elevene deltar i.  Her er ikke det viktigste å prestere på høgt nivå, men å delta i fellesskapet og være med å skape noe.

Elevkvelder:  Internatet er delt i fem hus-avdelingerHver avdeling arrangerer en elevkveld med sceneinnslag for resten av skolen, elever og ansatte, mens en annen avdeling har ansvaret for mat og kos i Tingstua senere utpå kvelden.  Slik er alle elevene involvert i to elevkvelder i løpet av året.

Damenes aften: Da skal alle guttene stelle ekstra godt med jentene på skolen. Om kvelden blir det festmat i Tingstua for alle jentene på skolen. Guttene står for både underholdning og matlaging.

Herrenes aften: Da skal alle jentene stelle ekstra godt med guttene på skolen. Om kvelden blir det festmat i Tingstua for alle guttene på skolen. Jentene lager maten og står for underholdninga.

Prosjektuke: I ei hel uke jobber hele skolen med et valgt prosjekt. Resultatet presenteres for resten av skolen.

Familiekveld:Gjennom ei uke arbeider elever og ansatte fram mot helga da alle foresatte blir invitert til en hyggekveld på Torshus.  Her får familien et innblikk i livet på folkehøgskolen gjennom flere presentasjoner laga av elevene.  Det kan være både sceneinnslag, demonstrasjoner og utstillinger.  Det blir mat i Tingstua og kaffe og kaker i gymsalen.  Vi arrangerer basar til inntekt til et veldedig formål.

Juleverksted: Vi baker av pepperkakehus, lager julepynt og forbereder julekveld på Torshus. Det kåres en mester, beste husavdeling, for beste pepperkakehus.

Julekveld:En av de siste kveldene før Jul feirer hele skolen og ansatte julekveld sammen. Det er tradisjonell julefeiring med julemat i Tingstua og gang rundt juletreet med tradisjonelle julesanger i gymsalen.

Linjetur: I løpet av skoleåret drar hver linje på tur ut i Europa. Reisemålet varierer fra linje til linje.

Fellesturer: Det er flere fellesturer i løpet av skoleåret. Dvs alle linjene reiser på tur sammen med lærerne. Det er tur til Songlia, seglskutetur med Statsraad Lehmkuhl til Shetland eller turer i nærområdet.