SPILLUTVIKLING

Bli med til den andre sida av spillverdenen og lag heftige spill og egen design. Utforsk programmering, design og gaming i skoletida og prøv ut idéer i et kreativt fellesskap.

Frihet, samarbeid, struktur og nettverksbygging er viktig når man utvikler spill. Vi besøker Work-Work og spillstudiet på NTNU i Gjøvik og andre utviklermiljø.

På ei linje som spillutvikling er du garantert å komme i klasse med kreative mennesker. Kanskje kommer dere på den neste store spill-idéen sammen!?

Undervisninga vil foregå i klasserom og ute i naturen.  I klasserommet jobber vi med Unity Engine, Unreal Engine, Adobe Photoshop, GIMP, Paint.NET, FL Studio, Audacity, Autodesk Maya og Blender for å nevne noen verktøy.  Ute i naturen vil vi jobbe med lydopptak, tegning og å ta bilder for referanse.

Stikkord:

 • 2D
 • 3D
 • Spill
 • Gaming
 • Tegning
 • Analyse
 • Samarbeid
 • Level Design
 • Programmering
 • Lyd- og musikkproduksjon for spill

Se her for årets TrønderLAN

Linjetur – Spillutvikling

 • Reisemålet for linjeturen på Spillutvikling vil bli diskutert i gruppa og du vil ha gode muligheter til å påvirke dette sammen med resten av elevene. Aktuelle reisemål vil være Dreamhack i Sverige, Hamar Game Collective, DICE, Avalanche Studios, studiosteder som tilbyr høyere utdanning innen spill og andre utviklere.
  Les mer om tidligere turer her!

Hvem passer linja for?

 • Deg som er interessert i gaming, digital design, lyd- og musikkproduksjon, programmering, tegning og gruppearbeid.

Dette kan du lære:

 • Lære deg å lage gode spill og prototyper på 48 timer gjennom noe som heter Game Jam.

Dette forventer vi av deg:

 • Engasjement og interesse for gaming og spillutvikling.
 • Positiv holdning til å jobbe sammen med andre i gruppeprosjekt.

Dette må du ha med deg til skolen:

Pris:

 • Kr 116 900,- (ekskl. påmeldingsgebyr).
 • Dette inkluderer ikke personlig utstyr eller PC.  
 • Utgifter til pass, evt. også visum og/eller vaksinasjoner kommer også i tillegg. Les mer om kostnader her.
 • Studiet støttes av Statens Lånekasse!

 

Spillutvikling!

Lærere ved SPILLUTVIKLING

Trond Håkon Hustad

Trond Håkon er lærer på Spillutvikling. Oppvokst i nabokommunen Skaun og har et bachelorstudium i spill- og opplevelsesteknologi og et studieår med musikkproduksjon. Interessene hans er varierte: ballsport (spesielt innebandy), foto, musikkproduksjon, spillutvikling, gaming og gitarspilling. Har tidligere vært lærer for spillutviklingslinja og IT-ansvarlig på Namdals folkehøgskole.

TLF: 926 32 699
E-POST: trond.haakon.hustad@torshus.com

Turer ved SPILLUTVIKLING

Spillutvikling til Europa

 

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Tur nr 1 er en lengre tur i Europa hvor vi har kjørt buss fra Torshus, innom Stockholm, Warsawa, Praha, opp gjennom Tyskland og tatt Kielferga. På denne turen besøkte vi forskjellige utviklere og opplevde forskjellige kulturer.

Tur nr 2 begrenset vi til Hamar, Gjøvik, Stockholm og København. På denne turen besøkte vi utviklere og utdanningsinstitusjoner som NTNU, Høgskolen i Innlandet – Hamar og IT-universitetet i København.  Her reiste vi sammen med en spillutviklingsklasse fra en annen folkehøgskole.

Tur nr 3 var veldig lik tur nr 2 hvor vi stoppet i Hamar, Gjøvik, Stockholm og København. Vi besøkte NTNU, Hamar Game Collective, Kavalri Games, Fast travel games, Niila Games og Flashbulb Games.

Utviklere og utdanningsinstitusjoner vi har besøkt: SYBO games, Fast Travel Games, Niila games, Kavalri games, Flashbulb games, NTNU, NORD Universitet, Høgskolen i innlandet, IT-univeritetet i København og Hamar Game Collective.

 

 

 

 

 

Med Statsraad Lehmkuhl til Shetland

 

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Vi har ikke eksamen, men drar i stedet på felles skoletur med seglskute over Nordsjøen i april.  Og dette er ikke hvilken båt som helst: Statsraad Lehmkuhl er Bergens stolthet, landets største seglskute og verdens største tremasta «bark» som ennå er i drift.
På turen over havet er elever og lærere mannskap, og du lærer mye om segling og tradisjon, får oppleve at din egen innsats for fellesskapet driver skipet over havet, og du får også klatre og arbeide i riggen om du har lyst.
Etter et par dagers seilas, får du landlov på Vesterhavsøyene, mest sannsynlig i Lerwick på Shetland, og her er nordmenn velkomne hos et folk som nok føler seg minst like norsk som skotsk.  Rester av det norske språket fins i de fleste stedsnavn og også i dialekten på Orknøyene og Shetland.

 

Fellestur til Songlia

 

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Hvor mye de ulike linjene våre er på tur, varierer en god del, men denne turen er felles for hele skolen.  Ikke lenge etter oppstart drar vi gjerne opp til Songlia i nærområde for å bli bedre kjent på tvers av linjene.
Her er det mange muligheter for tur, korte og lange, lette og tunge. Her kan en også teste fiskelykken og få padlet i kano.  På kveldstid er det hyttekos, kanskje brettspill eller rett og slett prat rundt et bål for å bli godt kjent.
Dette skal være en tur som passer for alle.  De mest turvante ligger gjerne i lavvo, mens andre heller ligger innendørs, og du kan sjøl velge hvilke aktiviteter du vil være med på.  Vi kjører også helt fram så turen krever lite utstyr.