PARAGLIDING OG KITING

Hovedvekt på paragliding, men også kiting. Spennende aktiviteter i friluftslivet og studietur til Andalucia, kjent paragliderdestinasjon, og hvor vi får kite på bølger fra Atlanterhavet.

Dette er den luftigste linja her hos oss og det nærmeste du kommer følelsa av å fri deg fra gravitasjonskreftene. Hovedvekta på linja ligger på opplæring og sertifisering i å fly paraglider helt på eiga hand, men du vil også få prøve en del andre aktiviteter som rommer fart, spenning og ikke minst luft under vingene.

Ulike former for bruk av skjerm vil bli utprøvd, kiting både til lands og til vanns. Her kjenner du virkelig på lufta og vindens krefter.

Høge svev under blå himmel er som du skjønner viktige element, men friluftsliv og andre uteaktiviteter vil også få plass. Du vil få prøve deg på, toppturer med og uten ski, spennende grottevandring og sjølsagt overnattingsturer i naturen rundt oss.

 

Vi har:

 • Godkjente paragliderutstyr. Du trenger ikke eget utstyr.
 • Godkjente instruktører.
 • Fellesutstyr og spesialutstyr for flyging og kiting.

Linjetur:

 • Linjeturen går til Algodonales og kiteparadiset Tarifa.

Hvem passer linja for?

 • Vi stiller ingen krav til erfaringsgrunnlag.
 • Samhold og samarbeid
 • Liker utfordringer i naturlige omgivelser

Dette forventer vi av deg:

 • Engasjement og lyst til å være ute.
 • Aktivitetene krever normalt ikke legeattest, men paragliding forutsetter normalt god fysisk helse tilsvarende førerkort klasse B og ei god og stabil psykisk helse.
 • Evt legeattester, forsikring i Luftsportforbundet, evt vaksiner, evt. visum må kostes av eleven.
 • Utstyr til å være ute i all slags vær.

Dette må du ha med deg til skolestart:

Pris:

 • 111.500 kr (ekskl. påmeldingsgebyr).
 • Dette inkluderer kost, losji, turer og ekskursjoner, fellesutstyr osv.
 • Prisen inkluderer ikke personlig utstyr som ski, sykkel, turklær, utøverforsikring i Luftsportforbundet, utgifter til pass evt. Visum og/eller vaksinasjoner. Les mer om kostnader her.

Lærere ved PARAGLIDING OG KITING

Portrettbilde av Gaute Hvidsten

Gaute Hvidsten

Gaute er lærer på Høgt og Lågt og linja Paragliding kiting.  Han er ingeniør av utdanning, men fungerer hos oss som paragliderlærer. I tillegg er han en ivrig kiter med snø eller vatn som underlag.

TLF: 72 47 98 50
E-POST: gaute.hvidsten@torshus.com

Turer ved PARAGLIDING OG KITING

Med Paragliding og Kiting til Tarifa og Algodonales

tarifa1

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Klassen skal også på sin egen utenlandstur, og de siste åra har paragliderdestinasjonen Algodonales og Europas kitemekka, Tarifa, i Spania vært brukt. Her får du kite langs Spanias heftigste, hvite kitestrender og fly fra Algodonales´ høge fjell. Vi skal også prøve å fly langs de hvite strendene i Matalacanas, kjenne havbrisen løfte oss så vi flyter over fantastisk natur i varm sommerbris.

Vi vil også få et innblikk i spansk kultur, spennende historie og møte lokalbefolkninga utenom turistsesongen og utenfor de mest pakketuristprega områda. Kanskje blir du også kjent med noen av Europas beste kitere og paragliderpiloter og kan plukke opp nyttige tips?

algo4 algo3 algo2

Med Statsraad Lehmkuhl til Shetland

shetland1

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Vi har ikke eksamen, men drar i stedet på felles skoletur med seglskute over Nordsjøen i april.  Og dette er ikke hvilken båt som helst: Statsraad Lehmkuhl er Bergens stolthet, landets største seglskute og verdens største tremasta «bark» som ennå er i drift.
På turen over havet er elever og lærere mannskap, og du lærer mye om segling og tradisjon, får oppleve at din egen innsats for fellesskapet driver skipet over havet, og du får også klatre og arbeide i riggen om du har lyst.
Etter et par dagers seilas, får du landlov på Vesterhavsøyene, mest sannsynlig i Lerwick på Shetland, og her er nordmenn velkomne hos et folk som nok føler seg minst like norsk som skotsk.  Rester av det norske språket fins i de fleste stedsnavn og også i dialekten på Orknøyene og Shetland.

shetland4 shetland3 shetland2

Fellestur til Gråsjøen, Trollheimen

tollheimen

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Hvor mye de ulike linjene våre er på tur, varierer en god del, men denne turen er felles for hele skolen.  Ikke lenge etter oppstart drar vi gjerne opp til Gråsjøen i Trollheimen for å bli bedre kjent på tvers av linjene.
Her er det mange muligheter for tur, korte og lange, lette og tunge.  Høgt over Gråhaugen der vi bor, rager Snota med sine 1668 meter over havet og innbyr til den tøffeste dagsturen.  På kveldstid er det gjerne hyttekos, kanskje brettspill eller rett og slett prat rundt et bål for å bli godt kjent.
Dette skal være en tur som passer for alle.  De mest turvante ligger gjerne i lavvu, mens andre heller ligger innendørs, og du kan sjøl velge om du vil opp på Snota eller ta en lettere tur.  Vi kjører også helt fram til Gråhaugen, så turen krever lite utstyr.