PARAGLIDING & DYKKING

Paraglideropplæringen er hovedfokuset på denne linja, men du får også friluftsliv og dykking.  Høge svev og dype dykk heime og ute, over Algodonales og i havet ved Tarifa!

Liker du fart og spenning og å leve litt ekstremt? Paragliding & dykking er landets første linjetilbud med paragliding på timeplanen. Linja gir deg spenning, tøffe utfordringer og unike opplevelser ute i naturen, som å fly ned fra et fjell under en paraglider og dykking i ramsalt sjø.

Vi bruker mest tid på paraglider der fokus og kontroll er viktig for sikker flyging. Du får sjansen til å ta både paragliderlisens(PP2) og dykkersertifikat(PADI Open Water). I tillegg får du prøve toppturer høst og vinter, fridykking og friskt friluftsliv.

Vi har:

 • Godkjent paragliderutstyr. Du trenger ikke eget utstyr.
 • Godkjente instruktører i paragliding
 • Godt samarbeid med den lokale paragliderklubben. Der du vil bli introdusert for student/ – ungdomsgruppa i trondheimsområdet.

Linjetur:

 • Linjeturen går til Algodonales som regnes som et Mekka for paragliderpiloter i Europa.
  Les mer om tidligere linjeturer her.

Hvem passer linja for?

 • Passer for deg som trives godt utendørs og gjerne vil ha litt spenning og utfordringer.
 • Du trenger ingen forkunnskap for å starte på denne linja. Kursingen starter fra grunnen av.

Dette får du prøve/lære:

 • Paragliding
 • Dykking
 • Friluftsliv
 • Klatring
 • Kiting
 • Wakeboard
 • Overnatting ute i lavvo
 • Førstehjelpskurs med fokus på ekstremsport og risikovurdering.
 • Skiturer

Dette forventer vi av deg:

 • Engasjement og lyst til å være ute.
 • Det kreves allment god fysisk og stabil psykisk helse tilsvarende krava for førerkort klasse B for å gjennomføre paraglideropplæringa.
 • For dykkekurset kreves ei legeundersøkelse og legeattest, denne vil bli organisert og gjennomført etter oppstart av skoleåret, men kostes av eleven.
 • Utstyr for uteliv, friluftsliv og overnattingsturer utendørs.
 • Litt personlig utstyr (ABC-utstyr) til bruk i dykkinga.

Dette må du ha med deg til skolen:

Pris:

 • Kr 120 200,- (ekskl. påmeldingsgebyr).
 • Dette inkluderer kost, losji, fellesutstyr, undervisning og turer/ekskursjoner.  Les mer om kostnader her.
 • Legeattester, forsikring gjennom Luftsportforbundet, evt vaksiner, visum og personlig utstyr  må du betale sjøl.

 

Lærere ved PARAGLIDING & DYKKING

Joakim Todnem

Joakim er lærer på linja Høgt & Lågt. Han er opprinnelig fra Tynset og er en aktiv friluftsmann. Tidligere leirskolelærer på Drageid leirskole. Har vært naturveileder i Femundsmarka. Joakim har master i geografi.

TLF: 72 47 98 50
E-POST: joakim.todnem@torshus.com

Turer ved PARAGLIDING & DYKKING

Med Paragliding og dykking til Tarifa og Algodonales

tarifa1

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Klassen skal også på sin egen utenlandstur, og de siste åra har paragliderdestinasjonen Algodonales og Europas kitemekka, Tarifa, i Spania vært brukt. Her får du kite langs Spanias heftigste, hvite kitestrender og fly fra Algodonales´ høge fjell. Vi skal også prøve å fly langs de hvite strendene i Matalacanas, kjenne havbrisen løfte oss så vi flyter over fantastisk natur i varm sommerbris.

Vi vil også få et innblikk i spansk kultur, spennende historie og møte lokalbefolkninga utenom turistsesongen og utenfor de mest pakketuristprega områda. Kanskje blir du også kjent med noen av Europas beste kitere og paragliderpiloter og kan plukke opp nyttige tips?

algo4 algo3 algo2

Med Høgt & Lågt til Algodonales

algodonales1

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Vi drar på linjetur til Algodonales i Andalucia, Spania, en av Europas aller beste og mest brukte destinasjoner for flyging men også med gode muligheter for dykking og andre spreke friluftsopplevelser.

Her vil dere få luftige svev fra høge fjelltopper og fly langs vestkystens flotte strender.  På Spanias sydspiss får du havdykk der det lune Middelhavet møter det barske Atlanterhavet.

algo4 algo3 algo2

Med Statsraad Lehmkuhl til Shetland

shetland1

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Vi har ikke eksamen, men drar i stedet på felles skoletur med seglskute over Nordsjøen i april.  Og dette er ikke hvilken båt som helst: Statsraad Lehmkuhl er Bergens stolthet, landets største seglskute og verdens største tremasta «bark» som ennå er i drift.
På turen over havet er elever og lærere mannskap, og du lærer mye om segling og tradisjon, får oppleve at din egen innsats for fellesskapet driver skipet over havet, og du får også klatre og arbeide i riggen om du har lyst.
Etter et par dagers seilas, får du landlov på Vesterhavsøyene, mest sannsynlig i Lerwick på Shetland, og her er nordmenn velkomne hos et folk som nok føler seg minst like norsk som skotsk.  Rester av det norske språket fins i de fleste stedsnavn og også i dialekten på Orknøyene og Shetland.

shetland4 shetland3 shetland2

Fellestur til Gråsjøen, Trollheimen

tollheimen

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Hvor mye de ulike linjene våre er på tur, varierer en god del, men denne turen er felles for hele skolen.  Ikke lenge etter oppstart drar vi gjerne opp til Gråsjøen i Trollheimen for å bli bedre kjent på tvers av linjene.
Her er det mange muligheter for tur, korte og lange, lette og tunge.  Høgt over Gråhaugen der vi bor, rager Snota med sine 1668 meter over havet og innbyr til den tøffeste dagsturen.  På kveldstid er det gjerne hyttekos, kanskje brettspill eller rett og slett prat rundt et bål for å bli godt kjent.
Dette skal være en tur som passer for alle.  De mest turvante ligger gjerne i lavvu, mens andre heller ligger innendørs, og du kan sjøl velge om du vil opp på Snota eller ta en lettere tur.  Vi kjører også helt fram til Gråhaugen, så turen krever lite utstyr.