FRILUFTSLIV OG ISLANDSHEST

Dette er den mest tradisjonelle friluftslivslinja vår der du skal få oppleve et tverrsnitt av landet vårt med utgangspunkt i Midt-Norge. Det blir turer i skog og fjell, men også sjø.

Opplæring i bruk av spreke islandshester i skog og mark vil vi bruke mye tid på. Klasserommet er skogen, og vi garanterer pirrende opplevelser på smale stier og full fart over gammel slåtteeng. Og mens hestene tar seg en velfortjent hvil, er det bål og leirlivet som gjelder.

Men natur kan også oppleves fra kano eller kajakk der dere sakte glir fram over stille fjellvatn eller med nypussa fjellstøvler på vandring i Trollheimen en fin haustdag. Og når snøen blir for djup til hest og fotgjenger, tar vi skiene fram. Kanskje kan det også friste å få kjørt sin første telemarkssving, enten ei urørt fjellside eller i alpinbakke? Det blir naturopplevelser for livet.

Innimellom vil du også få prøve klatring i den nyåpna klatrehallen. Her er det utfordringer for alle ferdighetsnivå, og du vil finne favorittløypa di enten du er ekspert, eller du aldri har klatra før. Rapellering og grottetur skal det også bli tid til.

Linjetur:

 • Linja reiser til Island på linjetur.

Hvem passer linja for?

 • For deg som er glad i å være ute året rundt
 • Setter pris på hesten som turkamerat.
 • Du trenger ingen spesiell bakgrunn for denne linja.
 • Bør være i normalt god form og motivert for spennende uteliv.

Dette vil du få sjansen til å lære:

 • Friluftsliv og turteknikker.
 • Riding med islandshest i terrenget.
 • Ski bortover og nedover.
 • Orientering
 • Overnatting ute i snøhule, gapahuk eller åpen himmel.
 • Klatring i klatrehallen

Dette forventer vi av deg:

 • At du er glad i å være ute
 • Aktiv og engasjert

Dette må du ha med deg til skolen:

Pris:

 • 111.500 kr (ekskl. påmeldingsgebyr).
 • Dette inkluderer kost, losji, fellesutstyr, undervisning, turer og ekskursjoner.
 • Skolepengene dekker ikke personlig utstyr som ski, sykkel, turklær, utgifter til pass evt visum og/eller vaksinasjoner. På utenlandsturen er mat, men ikke drikke, dekt av skolepengene.
  Les mer om kostnader her.

 

Lærere ved FRILUFTSLIV OG ISLANDSHEST

Portrettbilde av Åge

Åge Kristiansen

Åge er lærer på Friluftsliv/Klatring/Eventyr og Friluftsliv/Islandshest.  Den av staben som har lengst fartstid. Åge er glad i friluftsliv og har mye av arbeidsdagen utomhus, men har musikkutdannelse og er også den som driver skolekor og gjerne trekker fram gitaren når det trengs.

TLF: 72 47 98 67
E-POST: aakrist2@online.no

Turer ved FRILUFTSLIV OG ISLANDSHEST

Med Statsraad Lehmkuhl til Shetland

shetland1

 

Vi har ikke eksamen, men drar i stedet på felles skoletur med seglskute over Nordsjøen i april.  Og dette er ikke hvilken båt som helst: Statsraad Lehmkuhl er Bergens stolthet, landets største seglskute og verdens største tremasta «bark» som ennå er i drift.
På turen over havet er elever og lærere mannskap, og du lærer mye om segling og tradisjon, får oppleve at din egen innsats for fellesskapet driver skipet over havet, og du får også klatre og arbeide i riggen om du har lyst.
Etter et par dagers seilas, får du landlov på Vesterhavsøyene, mest sannsynlig i Lerwick på Shetland, og her er nordmenn velkomne hos et folk som nok føler seg minst like norsk som skotsk.  Rester av det norske språket fins i de fleste stedsnavn og også i dialekten på Orknøyene og Shetland.

shetland4 shetland3 shetland2

Fellestur til Gråsjøen, Trollheimen

tollheimen

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Hvor mye de ulike linjene våre er på tur, varierer en god del, men denne turen er felles for hele skolen.  Ikke lenge etter oppstart drar vi gjerne opp til Gråsjøen i Trollheimen for å bli bedre kjent på tvers av linjene.
Her er det mange muligheter for tur, korte og lange, lette og tunge.  Høgt over Gråhaugen der vi bor, rager Snota med sine 1668 meter over havet og innbyr til den tøffeste dagsturen.  På kveldstid er det gjerne hyttekos, kanskje brettspill eller rett og slett prat rundt et bål for å bli godt kjent.
Dette skal være en tur som passer for alle.  De mest turvante ligger gjerne i lavvu, mens andre heller ligger innendørs, og du kan sjøl velge om du vil opp på Snota eller ta en lettere tur.  Vi kjører også helt fram til Gråhaugen, så turen krever lite utstyr.