Informasjon angående korona skoleåret 2020/2021.

Myndighetene har gitt klarsignal om at folkehøgskolene kan starte opp til høsten.  Folkehøgskolene har jevnlig kontakt med myndighetene for å sørge for en god og trygg gjennomføring av folkehøgskoleåret. Vårt mål er å sikre at året kan forløpe seg så normalt som mulig, samtidig som det tas hensyn til smittevern. Dersom det skulle skje en utvikling i smittesituasjonen som gjør at folkehøgskolene blir pålagt stengt for en periode, vil folkehøgskolene gå i dialog med myndighetene med mål om å tilby et alternativt opplegg som gjør at elevene kvalifiserer til tilleggspoeng og får omgjort lån til stipend i Lånekassen. Dersom folkehøgskolene blir pålagt stengt av myndighetene kan elevene kreve prisavslag for kost og losji for den perioden skolen har vært stengt.

Vi følger rådene fra Folkehelseinstituttet og samarbeider tett med beredskapsgruppe og kommuneoverlegen i Orkland. Orkland kommune har ikke vært hardt rammet. Men vi må ta noen forholdsregler. Vi har tatt utgangspunkt i Folkehøgskolerådets sin veileder til folkehøgskolene.  Den har igjen tatt utgangspunkt i Utdanningdirektoratet sin veileder for smittevern til videregående skoler med internat. Mer info om korona og folkehøgskoler finner du her.

  • Juleferie: Forlengelse av juleferie. I stedet for høstferie så utvider vi juleferien til 10.januar.
  • Påskeferie: Forlengelse av påskeferie. I stedet for vinterferie så utvider vi påskeferien fra 18.mars.
    Elevene kan komme tilbake til skolen den 5.april klokken 15:00. Første undervisningsdag er 6.april klokken 09:00. De som tenker å møte direkte i Bergen etter påskeferien må testes så tett opptil avreise som mulig.
  • Avslutning: I år blir avslutningsdagen dessverre litt annerledes enn det har vært før. Foreldre og slekt kan dessverre ikke komme inn i byggene. Dette gjør vi for å minimere risiko for smitte.

Oppstart etter juleferien vil bli tilnærmet lik oppstart av nytt skoleår.  Vi oppfordrer alle våre elever til å ha 10 dagers karantene før de kommer tilbake til skolen. Ta kontakt med skolen hvis du har forkjølelsessymptomer. Les om Forkjølelsessymptomer under her.

  • Måltid: Vi vil organisere måltid der du vil dele bord med en du er mest sammen med.
  • Hyppig håndvask: Vær nøye med håndvask før hvert måltid. Bruk av mobiltelefoner er ikke tillatt i matsalen.
  • Forkjølelsessymptomer: Har du forkjølelsessymptomer like før oppstart må du vente til du er symptomfri før du kommer hit, kontakt fastlegen din for testing for korona. Ring skolen 72 47 98 50 eller send mail til torshus@torshus.com slik at vi er informerte.

 

Vi har stor tro på at dette blir et godt skoleår.