Informasjon angående korona skoleåret 2020/2021.

Myndighetene har gitt klarsignal om at folkehøgskolene kan starte opp til høsten.  Folkehøgskolene har jevnlig kontakt med myndighetene for å sørge for en god og trygg gjennomføring av folkehøgskoleåret. Vårt mål er å sikre at året kan forløpe seg så normalt som mulig, samtidig som det tas hensyn til smittevern. Dersom det skulle skje en utvikling i smittesituasjonen som gjør at folkehøgskolene blir pålagt stengt for en periode, vil folkehøgskolene gå i dialog med myndighetene med mål om å tilby et alternativt opplegg som gjør at elevene kvalifiserer til tilleggspoeng og får omgjort lån til stipend i Lånekassen. Dersom folkehøgskolene blir pålagt stengt av myndighetene kan elevene kreve prisavslag for kost og losji for den perioden skolen har vært stengt.

Nå er vi i en periode med en positiv utvikling her til lands og i mange andre europeiske land. Reproduksjons-tallet for korona-smitte går ned, og samfunnet blir mer normalisert.
Likevel må vi være forberedt på at situasjonen kan endre seg, og at vi må tenke godt gjennom hva vi kan gjøre for å unngå smitte.
Når vi har kommet litt ut i skoleåret etter den litt mer kritiske oppstartfasen, så er det få steder det er så trygt som en folkehøgskole. Det er når vi begynner med hjemreiser og skoleturer vi igjen utsetter oss og andre for risiko. I første omgang planlegger vi tiltak for den første tiden.Vi følger rådene fra Folkehelseinstituttet og samarbeider tett med beredskapsgruppe og kommuneoverlegen i Orkland. Orkland kommune har ikke vært hardt rammet og det er flere uker siden det siste tilfellet. Men vi må ta noen forholdsregler. Vi har tatt utgangspunkt i Folkehøgskolerådets sin veileder til folkehøgskolene.  Den har igjen tatt utgangspunkt i Utdanningdirektoratet sin veileder for smittevern til videregående skoler med internat. Mer info om korona og folkehøgskoler finner du her.

 • Første skoledag: Tidligere har foreldre, besteforeldre og venner av eleven vært med på åpningen av skoleåret. I år må eleven komme alene. Hvis han blir kjørt hit så kan reisefølge ikke være med inn på skoleområdet.
 • Karantenetid: Vi håper på solidaritet og ønsker at elevene gir seg selv 14 dager karantene før skolestart.
 • Første 14 dager på skoleåret: Vi vil i tillegg være forsiktige de første 14 dagene etter skolestart. Vi ønsker minst mulig kontakt med lokalsamfunnet denne første tiden og ber dere unngå unødvendige ærend der det er mye folk samlet.
 • Frihelger: På årsplanen er det flere frihelger. Vi ønsker at dere planlegger minst mulige hjemreiser.
 • Høstferie: Høstferien er avlyst. Den er nå fjernet fra årsplanen. Slik unngår vi å utsette elever, ansatte og lokalsamfunn for smitterisiko. Bestill derfor IKKE billetter for hjemreise i høstferien.
 • Juleferie: Forlengelse av juleferie. I stedet for høstferie så utvider vi juleferien til 10.januar.
 • Hybler: Du vil mest trolig dele hybel og internatavdeling med en som du er mest sammen med i skolehverdagen.
 • Måltid: Vi vil organisere måltid der du vil dele bord med en du er mest sammen med, iallefall til å begynne med.
 • Hyppig håndvask: Vi har installert en ekstra servant i gangen før matsalen.
 • Risikogruppen: Vi vil ha beskjed hvis noen av elevene er i risikogruppen. Send gjerne en mail til torshus@torshus.com
 • Forkjølelsessymptomer: Har du forkjølelsessymptomer like før oppstart må du vente til du er symptomfri før du kommer hit, kontakt fastlegen din for testing for korona. Ring skolen 72 47 98 50 eller send mail til torshus@torshus.com slik at vi er informerte.

 

Vi har stor tro på at dette blir et godt skoleår.

Velkommen til oppstart 23.august 2020!